Nasc și la Soroca scriitori: Galina Furdui s-a întâlnit cu admiratorii creației sale / VIDEO

0
135

Astăzi în incinta bibliotecii „Mihail Sadoveanu” din Soroca a avut loc o întâlnire de totalizare cu eseista, traducătoarea, jurnalista, autoarea de texte pentru cântece, Maestră în Artă, Galina Furdui. La această frumoasă ceremonie, consătenii Galinei Furdui i-au dedicat versuri, cântece, cuvinte calde și i-au răscolit multe amintiri din copilărie.

Pe parcursul întregului eveniment, a fost sprijinită de autoarea cărții „Galina Furdui în Lumina Baștinei”, Veronica Pârlea-Conovali. Aceste doamne minunate fiind ambele originare din Vărăncău, au avut multe să ne spună și să-și spună despre viața lor din acele vremuri, despre casele părintești și despre cum au început să se descopere. Maestra Galina Furdui a menționat de mai multe ori că omul în viața sa are o menire și anume de aceasta trebuie să ne ținem, să o căutăm și să o proslăvim.

Deosebirea Galinei de ceilalți copii a fost că a început să vorbească prea devreme și o mai și făcea în versuri. Astfel, astăzi Petre Popa și Ana Bejan, au vorbit anume despre diferența pe care o are fiecare poet și despre felul prin care se cucerește cititorul, întorcându-se din nou la menirea omului pe pământ și găsirea de sine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.