Municipiul Soroca se va înfrăți cu orașul Nof HaGalil din Israel

0
106

Înfrățirea municipiului Soroca cu orașul israelian Nof HaGalil au fost discutate în cadrul întrevederii ambasadorului Alexandr Roitman cu primarul Ronen Plot. Totodată au mai discutat despre cooperarea Ambasadei cu autoritățile locale din Nof HaGalil, organizarea evenimentelor culturale comune, interacțiunea cu comunitatea moldovenilor. 

“Interlocutorii au făcut un schimb cointeresat de opinii privind modalitățile de cooperare cu localitatea Nof HaGalil. Au fost discutate oportunitățile culturale și economice pe care le reprezintă orașul situat în nordul Israelului. Primarul Ronen Plot a salutat inițierea dialogului cu localitatea respectivă invitând agenții economici din Republica Moldova să se alăture festivalului anual al producătorilor de ciocolată, iar pasionaților de șah, turneului internațional de șah, precum și altor evenimente din localitate. Ambasadorul Alexandr Roitman a relatat despre situația internă din Republica Moldova și interesul țării noastre de a dezvoltare relații plenare cu Statul Israel. Diplomatul a vorbit și despre prioritățile mandatului său inclusiv aprofundarea relațiilor dintre localitățile din Republica Moldova și Israel. Cu titlu aparte a fost discutată inițiativa Ambasadei de a înfrăți orașul Nof HaGalil cu orașul Soroca”, informează Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel

“Abia am inițiat procedura, părțile sunt de acord și urmează procedura formală” ne-a spus ambasadorul Alexandr Roitman, originar din Soroca. Ambasada mai menționează că primarul Ronen Plot s-a născut în Republica Moldova în anul 1955 și a emigrat în Israel în anii ֿ70 ai secolului trecut. Este primar al orașului Nof HaGalil din anul 2016.


Articolul precedentO femeie de 70 de ani din Soroca a fost bătută în propria casă și jefuită de 2600 lei / VIDEO
Articolul următorPoliția cere ajutorul cetățenilor pentru a găsi o minoră dispărută acum două zile.
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.