Municipiul Soroca – șanse mari să devină stațiune balneoclimaterică

0
136

Satele și orașele din țară care întrunesc condițiile climaterice, balneologice și prezintă importanță pentru sănătatea și odihna populației vor putea obține statut de stațiune balneoclimaterică, comunică MOLDPRES.

Documentul aprobat astăzi de Parlament în a doua lectură, prevede ca statutul de stațiune balneară a localităților din Republica Moldova să fie acordat prin hotărâre de Guvern. Totodată, acestea vor fi propuse de către consiliile locale, cu consultarea cetățenilor din localitatea vizată, în baza normelor tehnice unitare adoptate de Executiv.

Proiectul vizează și dezvoltarea economico-socială a localităților din țară, în scopul exploatării raționale și valorificării durabile a substanțelor minerale terapeutice. De asemenea, presupune dezvoltarea turismului în sate și orașe.

   Astfel, nu încape îndoială că și Consiliul local, și cetățenii vor face tot ce le stă în puteri pentru a transforma urbea iubită într-o veritabilă stațiune balneoclimaterică…


Articolul precedentParticipă și tu în Campionatul raionului Soroca la mini-fotbal
Articolul următorAtenție! În intervalul de timp 17:00 – 03:00 avertizare de vânt puternic!
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.