Moldovenii rămân în „Zona roșie” a României

0
58

 Cu o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 3 la mia de locuitori, RM se menţine pe lista țărilor cu risc epidemiologic și ămâne în “zona roşie” pentru România.

   Dacă o persoană vine din zona roşie, trebuie să fie vaccinată cu schema completă sau trecută prin boală, în caz contrar va intra în carantină. Rezultatul negativ la testul COVID-19 nu permite exceptarea de la autoizolare. Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile. Rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia, dacă o persoană aflată în izolare face un test COVID-19 în a opta zi iar rezultatul este negativ, poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Pot fi exceptate de la măsura carantinei și persoanele care rămân pe teritoriul României mai puţin de 3 zile și prezintă rezultatul negativ al unui test PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării în ţară.

Articolul precedent37 de persoane decedate au fost raportate ieri, inclusiv o femeie de 68 ani din raionul Soroca
Articolul următorTrei culori (Crina Tureac şi Alexei Vicol) / VIDEO / SĂ NE AMINTIM
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.