Moldovenii care au muncit în Spania vor primi pensii

0
84

Parlamentul a ratificat Acordul în domeniul securității sociale dintre Republica Moldova și Regatul Spaniei, comunică MOLDPRES.

Prevederile acordului vizează cetățenii moldoveni care au muncit în Spania, precum și cetățenii spanioli care au fost angajați în țara noastră. Este vorba despre angajați, lucrători independenți sau detașați, personalul întreprinderilor de transport internațional, al misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare. Beneficiarii vor putea primi pensii pentru limită de vârstă, pensii și indemnizații de dizabilitate generală sau cauzate în urma accidentelor de muncă ori de boli profesionale, dar și pensii de urmaș.

Valoarea pensiilor va fi calculată proporțional, de fiecare stat, în funcție de perioada de asigurare realizată pe teritoriul propriu.

Până în prezent, țara noastră a încheiat acorduri similare cu 16 state, iar 14 dintre ele sunt în vigoare.

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentSă nu ziceți că nu ați știut: astăzi Primăria Soroca așteaptă sorocenii să participe la consultările publice
Articolul următorDe la 1 octombrie vom plăti mai mult pentru gaze – circa 30 de lei pentru un metru cub
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.