Mitul că gazele pot veni doar din Rusia spulberat – Republica Moldova a importat gaze naturale în sistem revers, dinspre Vest spre Est

0
186
În premieră, Republica Moldova a importat gaze naturale în sistem revers, dinspre Vest spre Est, și astfel a anulat mitul că gazele naturale și lumina pot veni doar din Federația Rusă.
  Vice-premierul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării, Abdrei Spânu, scrie pe pagina sa de Facebook că,  Energocom a procurat 5,6 milioane de metri cubi de gaze naturale, care au fost transferate prin punctul de livrare Budnice din Slovacia, la frontieră cu Ucraina. Acestea completează stocurile de rezervă pe care le face Energocom pentru a asigura Republica Moldova cu necesarul de gaze naturale pentru această iarnă și contribuie la independență energetică a țării noastre.
 
  Stocurile actuale de gaze naturale, efectuate de Energocom, au ajuns la moment la 157 milioane m3.

Ceea ce la prima vederea părea că ne va distruge, iată că ne face mai puternici. Așa cum am promis, solidari, cu efort de economisire, vom trece cu bine această iarnă, vom ieși din sezonul rece cu capul sus, mai puternici și independenți energetic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.