Gospodinele știu că mirosul de pește este cel mai persistent și foarte greu de eliminat or, din această cauză multe din ele evită să pregătească produse din pește, atât de gustoase și importante pentru organismul nostru.
Cu toate acestea există câteva metode sigure de a elimina mirosul de pește și de a face o plăcere din pregătirea lui. Astfel, pentru a nu îmbiba mâinile cu miros de pește este bine să purtăm mănuși de protecție sau să stoarcem pe mâini o lămâie; pentru a elimina mirosul de pește la bucătărie și în toată casa se folosește un deodorant natural, care se pregătește astfel: într-o cratiță se fierb niște coji de citrice, precum lămâie, portocală, mandarină sau grapefruit, împreună cu câteva condimente. Acestea pot fi cuișoare, boabe de ienupăr, batoane de scorțișoară și frunze de dafin. Lăsat pe foc, acest amestec aromat va înlocui mirosul puternic de pește. Acest decoct se lasă la fiert 30 de minut, fără capac.