Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu: ,,Nu voi permite ca locațiile cu potențial turistic să fie transformate în cariere”

0
85

Nu voi permite ca locațiile cu potențial turistic să fie transformate în cariere, a declarat ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, mesajul fiind adresat agenților economici care vor să extragă zăcăminte, transmite moldpres.md

Declarația a fost făcută de oficial ieri, în cadrul unei deplasări în satul Horodiște din raionul Râșcani, unde un agent economic vrea să extragă piatră dintr-o zonă stâncoasă cu potențial turistic. Primăria, consiliul local, dar și locuitorii din Horodiște nu sunt de acord ca aici să fie carieră. Chiar și așa, agentul economic vrea să înceapă să scoată piatra și să distrugă această bogăţie naturală, potrivit Ministerului Mediului.

Lazarencu a făcut referire la faptul că documentația de extracție are abateri. „Este foarte straniu că în 2013, Ministerul Mediului a scos la concurs această zonă pitorească pentru a fi transformată în carieră. Mai mult, am depistat că documentația are abateri de la legislație”, a menționat ministrul.

În context, ministrul a transmis un mesaj către agenții economici și toți cei care vor să extragă zăcăminte: „Nu voi permite, ca locațiile cu potențial turistic, să fie transformate în cariere. Vom iniția la minister toate procedurile de încetare și anularea tuturor actelor care ar permite exploatarea minieră a stâncilor din satul Horodişte, care sunt o bogăție naturală, acoperite cu recife de corali. Înțeleg foarte bine că și aspectele economice sunt importante, dar nu voi accepta ca acest lucru să se întâmple în spațiile care pot fi valorificate turistic, mai ales în situația în care țara noastră are puține locuri de genul dat, cu așa o priveliste și atractivitate”.

„Acest caz, dar și cele similare, vor fi monitorizate. Locurile frumoase și pitorești din țara noastră trebuie să fie valorificate turistic, dar nu distruse și transformate în șantiere. Protejarea mediului presupune și conservarea spațiilor care sunt o atracție turistică”, a rezumat ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu.


Articolul precedentIluzia optică. Descoperă pantoful pierdut
Articolul următorCetățeni din raioanele Soroca și Drochia au fost sancționate în urma incendierii intenționate a vegetației uscate și deșeurilor menajere
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.