Ministra Ala Nemerenco: Din 15 iulie devine funcțional și Centrul Primar de AVC de la Spitalul raional din Florești

0
83
  Pe pagina sa de Facebook, ministra Sănătății, Ala Nemerenco anunță că, din 15 iulie devin funcționale încă 2 Centre Primare de Accident Vascular Cerebral (AVC) – în spitalele raionale Florești și Cahul, al 7-lea și 8 din cele 13 create.
 Spitalul Rraional Florești a fost asigurat cu acest scop cu tomograf computerizat, pat medical stroke și telestroke cart.Centrul primar de AVC Florești va oferi acces pacienților din raioanele Florești, Drochia și Șoldănești. Totodată, echipamentele performante vor fi utilizate și în cazul altor urgențe medicale – traumatisme, hemoragii interne, maladii cardiologice, oncologice, respiratorii, și vor permite reducerea rândului de așteptare pentru așa tip de investigații. Astfel, pacienții vor avea acces la metode eficiente de diagnostic și tratament, aproape de locul de trai.

Articolul precedentFranța va recunoaște permisele de conducere moldovenești
Articolul următorCu grijă pentru soroceni: în parcul ”Grigore Vieru a fost instalat un cort anticaniculă / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.