Mickey Mouse împlinește azi 95 de ani, află de ce a fost interzis personajul în România

0
87

Mickey Mouse împlinește azi 95 de ani și se pare că vedeta din desene animate pur și simplu nu îmbătrânește. Creatorul  Walt Disney a spus odată despre compania sa: „Sper să nu pierdem niciodată din vedere un singur lucru: totul a început cu un șoarece”.

Mickey a apărut pentru prima dată pe scena mondială acum 95 de ani în desenul animat „Steamboat Willie”. La început, benzile desenate cu Mickey Mouse și alți eroi au fost interzise în mai multe țări. De exemplu, România l-a interzis încă din anii 1930. Institutul Cultural Român din New York scria că acestui personaj i s-a interzis difuzarea în cinematografe pentru că un şoarece de câţiva metri, care apare pe ecran, îi va speria pe copii

Mickey a devenit primul personaj fictiv care a fost introdus pe Walk of Fame de la Hollywood. Râvnita vedetă a fost premiată în noiembrie 1978, la împlinirea a 50 de ani. Acest lucru i-a permis micuței rozătoare să devină, să spunem așa, un pionier, deoarece de atunci multe alte personaje au apărut pe cea mai faimoasă alee din lume – precum Donald Duck, Kermit the Frog și Shrek.

În multe țări, Mickey este cunoscut sub numele său original – Mickey Mouse. În unele țări, numele lui este puțin schimbat. În Italia, de exemplu, personajul se numește Topolino, care înseamnă „șoarece”. În China, Mickey este cunoscut ca Mi Lao Shu, în Suedia – ca Mousse Pigg.

Articolul precedentCe meniu se servea pe Titanic la clasa I. Cât costa un bilet la fiecare clasă
Articolul următorSfaturi de păstrare a cartofilor peste iarnă. Aşa nu vor mai încolţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.