Mica Unire sărbătorită la Soroca prin “Vecernia Unirii” la biserica „Sf. Martiri Brâncoveni” / VIDEO

0
345
fotografie simbol

Consiliul Unirii din Soroca a organizat aseară un eveniment de excepție, prin care a fost evocată Mica Unire din 1859. Invitații aleși pe sprânceană – Victor Buruiană, Anatol Rudei și Viorel Burlacu, au bucurat publicul cu cântece de suflet și poezii, cum numai Nicolae Jelescu le poate declama. 

Evenimentul a început cu o vecernie săvârșită de părintele Sorin Huluță, apoi cei prezenți au fost salutați de Olga Gherghelejiu, președinta Consiliul Unirii din Soroca, Iurie Tănase, vicepreședintele raionului. Printre artiști și-au tot făcut loc și istoricii Vitalie Lipovanciuc, Angela și Mihai Zeamă, care au venit cu detalii mai puțin cunoscute despre Unirea din 1859, alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor la Iași și București, și unirea celor două principate românești. 

Pe motiv că există restricții cauzate de pandemie, evenimentul a fost unul cu mai puțină lume decât de obicei, în schimb acesta poate fi privit cap-coadă pe site-ul nostru.

Articolul precedentMuzeul de Istorie și Etnografie Soroca ne invită la o expoziție… online
Articolul următorȘi la Bălți a fost celebrată Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.