Meșterul Popular Larisa Popovici: „Fiecare lucrare – poartă o parte din sufletul meu”

0
153

Larisa Popovici, meșterul popular din raionul Dondușeni este pasionată de artă și se consideră o femeie realizată. Activează în calitate de profesor la Centrul de Creație al Copiilor Dondușeni, acolo, conduce cercul de floristică decorativă.

„În inima mea, este o amprentă frumoasă pusă încă din copilărie. Mică fiind, părinții mă duceau adeseori să stau la bunei. Bunica era o meșteriță desăvârșită, croșeta prindea viață în mâinile ei. Bunicul lucra lemnul, știa să-l modeleze și să-i ofere forme deosebite. Am fost mereu impresionată de lucrările care ieșeau din  mâinile buneilor, cred că de aceea am ales să le urmez calea”, ne-a povestit Larisa Popovici, meșterul popular.

Mulți oameni o cunosc pe Larisa Popovici datorită lucrărilor sale creative, în special croșetate cu diferite tehnici. Prin 2016, a început această activitate, fiind în străinătate, a fost invitată la o zi de naștere. A simțit dorința de a oferi un cadou unic și personalizat, astfel că a luat o sticlă de șampanie și a decorat-o cu migală.

“Menționez  că rezultatul a fost –  o păpușă deosebit de frumoasă, iar persoanei căreia i-am oferit-o, i-a plăcut foarte mult această lucrare. Am fost încurajată să continui și să dezvolt această pasiune. Mi-am dorit și mai mult, să explorez tehnici noi, așa că am folosit rețelele de socializare pentru a-mi promova rapid creațiile mele”, a adăugat meșterul popular.

A participat la numeroase expoziții, unde a avut ocazia să întâlnească alți meșteri talentați și să admire lucrări remarcabile, create cu pasiune și devotament. Pentru implicarea sa activă în târguri, festivaluri și evenimente, Larisa Popovici a fost menționată cu diplome și premii bănești. „Recent, am avut o experiență foarte frumoasă la un târg din Sibiu, România. Acolo, am vândut câteva dintre păpușile mele. Experiența de a prezenta și de a vinde propriile creații îmi aduce o mare bucurie. Fiecare lucrare pe care o creez poartă o parte din sufletul meu.”

Femeia are o mare dorință de a participa la târguri internaționale pentru a aduce faimă raionului său și Republicii Moldova. Larisa Popovici este întotdeauna deschisă la noi colaborări cu meșteri din alte raioane și își dorește foarte mult, ca să organizeze mai multe master class-uri de învățare și să dezvolte relații de prietenie cu cei care îi apreciază lucrările la justa valoare.

 

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentUltimul mesaj al președintelui Raionului Soroca, Veaceslav Rusnac, pentru consilierii acestui mandat / VIDEO
Articolul următorMeteo: cer variabil și temperaturi de până la +25 de grade Celsius vom avea astăzi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.