După cum știm, Mărțișorul a fost inclus în lista reprezentativă UNESCO în anul 2017. Noi, tradițional, în fiecare an, începând cu luna februarie, organizăm ateliere de creație unde confecționăm simbolul sosirii primăverii.

  Anul acesta am implicat mai mulți copii datorită Studioului creativ „Fantezie și Iscusință” de pe lângă Centrul de Creație pentru Copii și Adolescenți „Speranța” din municipiul Soroca. 17 copii cu vârstele cuprinse între 8-14 ani, învață a confecționa în diferite tehnici și diverse modele de mărțișoare.

 Folosim materiale tradiționale cum ar fi: ața , hârtia, cartonul, precum și materiale mai moderne ca: biserul, mărgelele, panglica, foamiranul, fetru, dar și materiale reciclabile: sticle din plastic, becuri uzate, resturi de lemn și carton, etc.

            Cu aceste mărțișoare copiii participă la concursurile organizate în gimnaziu Dinastia Romanciuc Vădeni, Centrul de Creație „Speranța” Soroca, Biblioteca Publică Vădeni, Casa de Cultură Vădeni, etc. Prin aceste activități promovăm și transmitem cu sfințenie generației viitoare valorile noastre naționale.

            „Confecționați mărțișoare pentru că este o tradiție foarte frumoasă, purtați-le și dăruiți-le  pentru că ele vă ocrotesc casele și familiile, iar după 31 martie agățați-le într-un pom fructifer și, cu siguranță, veți avea parte de o roadă bogată.”

Galina Negoița – bibliotecar biblioteca publică Vădeni, conducător al studioului creativ „Fantezie și Iscusință” Vădeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.