Mariana Ursachi: „Am învăţat să accept că te poţi încadra într-una din cele două categorii: cei care pierd şi cei care câştigă”

0
152

Cu prilejul Zilei Internaționale a Profesorului, au fost premiați învingătorii Concursului Raional „Pedagogul anului 2021”. Folosindu-ne, de acest prilej, am rugat premianții să ne spună cum îi motivează faptul că au câștigat la acest concurs prestigios în rândul pedagogilor.

Mariana Ursachi este profesoară Gimnaziul Schineni, iar la acest concurs s-a clasat pe locul trei la categoria învățământ gimnazial/liceal.

Ursachi Mariana Gimnaziul Schineni

Concursul propriu-zis a fost o motivație. Unica întrebare care mi-a venit în discuţiile cu mine însumi a fost “De ce nu?” Proverbul “Omul cât trăiește, învață” are o importanță deosebită în vocația de dascăl, am participat la acest concurs nu pentru că mă consider cea mai bună, dar pentru că a fost o oportunitate pentru mine de a mă evalua, dar şi de a căpăta o experienţă inedită, am învăţat să accept că te poţi încadra într-una din cele două categorii: cei care pierd şi cei care câştigă. Indiferent de premiul oferit, mi-a stimulat foarte mult imaginea de sine. Am încercat să deschid cortina din aria curriculară Arte și Tehnologii care de multe ori se consideră nu atât de importantă pentru unii, dar de fapt este pista pentru o bună parte din elevi în descoperirea eu-lui în alegerea viitoarei specialități, profesii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.