Maria Ursu – femeia care și-a croit corect destinul

0
1393

Chirurg vestimentar, cam așa se dezmiardă Maria Ursu pe sine. Povestea ei de croitor a început în anul 1998. Femeia, originară din satul Racovăț fiind o elevă de clasa a noua și cătându-se pe sine, a decis că cea mai bună alegere este acul, ața și pânza.

În timp ce desena o rochie de seară pe câmpul unui caiet, colega ei de bancă a întrebat-o cine vrea să devină pe viitor. „Chirurg, asta i-am răspuns. Ea rămânând uimită m-a întrebat ce fel de chirurg? La care eu i-am zis ferm: chirurg vestimentar”!

Cel mai frumos avea să urmeze foarte curând. Maria a absolvit Școala Profesională din Soroca, după a activat în calitate de croitor vreo zece ani, încă șase ani a urmat să fie specialist tehnolog la fabrica de confecții din Soroca… A trebuit să treacă 16 ani, ca aceeași colegă de bancă, în prezent primarul satului Racovăț, la 3 septembrie 2021 să o susțină și Maria să-și deschidă primul ei atelier vestimentar.

Acum, Maria confecționează și repară tot felul de hăinuțe. Este mulțumită și împlinită de ceea ce face, mai ales că sprijinul de bază pe care îl are este familia ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.