Mandatele consilierilor municipali și a primarului de Soroca, Lilia Pilipețchi, au fost validate. Edilul a avut parte și de un cadou original, din partea colegilor de la PAS

0
666

Astăzi a avut loc prima ședința a Consiliului municipal Soroca, după alegerile locale generale din 5 noiembrie, la care au participat 26 din cei 27 de consileiri aleși (a lipsit consilierul Valeriu Ghimpu). Ședința a fost prezidată de decanul de vârstă a noii componențe a Consiliului municipal, Vladimir Lisnic, și cel mai tînăr consilier, Ariadna Toacă.

Din partea Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Soroca 29/1, Vladimir Căldare, în conformitate cu legea, a confirmat validarea mandatelor de consileri municipali și de primar al municipiului Soroca.

La finele ședinței, consiierul municipal din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, Victor Felișcan, a felicitat-o pe doamna Lilia Pilipețchi cu alegerea în funcția de primar, înmânându-i acestea și un cadou – o pernă de culoare galbenă, cu inscripția PAS și o lupă.

Contactat de noi, consilierul Victor Felișcan a explicat semnificația cadoului: „A fost un gest prietenesc din partea noastră, care înseamnă că vom urmări cu lupa activitatea primăriei, iar doamnei primar îi vom face ziua mai lungă, iar noaptea mai scurtă”… La rându-i, primarul Lilia Pilipețchi, ne-a declarat că „…Gestul a fost unul inteligent, că a primit cadoul cu plăcere și consideră că deputații PAS îi apreciază activitatea din ultimii patru ani și că ar dori să o aibă în echipa lor”.

Cu alocuțiuni mobilizatoare au mai venit în fața colegilor consilierii Ecaterina Kazmirciuc și Victor Spinei.


Articolul precedentPodcast „Hai să ne înțelegem”, ediția 4
Articolul următorOperațiune de salvare în Soroca: Tânăr scos dintr-o fântână de canalizare
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.