Majorări de pensii în medie de la 2615 până la 5148 lei

0
220
sursa: pixabay.com
sursa: pixabay.com

  În perioada 1 iulie – 6 august, Casa Națională de Asigurări Sociale a recepționat 16 548 de cereri pentru reexaminarea pensiei pentru limita de vârstă, depuse de către beneficiarii de pensii stabilite după 1 ianuarie 1999, care au realizat un stagiu de cotizare de cel puțin 10 ani. Astfel, în urma reexaminării, pensia medie pentru acești beneficiari s-a majorat în medie de la 2 615 de lei până la 5 148 de lei. Datele sunt prezentate de către ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, transmite IPN.

Într-un interviu, ministra a menționat că, în octombrie, beneficiarii de pensii al căror cuantum nu depășește 3 000 de lei și beneficiarii de alocații sociale de stat vor primi suport financiar unic în sumă de 700 de lei. De suport financiar vor beneficia 659 886 de persoane.

La 1 octombrie, urmează să aibă loc indexarea pensiei. Conform legislației, coeficientul de indexare reprezintă inflația înregistrată în primul semestru al anului în curs. Mecanismul de indexare se va aplica pentru toate prestațiile sociale, inclusiv plățile capitalizate, indemnizațiile de dizabilitate survenită ca urmare a unui accident de muncă şi compensațiile bănești lunare stabilite participanților la lichidarea avariei de la Cernobîl. Ministra s-a mai referit la un proiect de hotărâre de Guvern, care a fost elaborat pentru a asigura reabilitarea persoanelor care suferă de pneumofibroză, drept consecință al infecției cu COVID-19. De acest drept vor beneficia persoanele asigurate, persoanele vârstnice, persoanele adulte cu dizabilități și veteranii de război.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.