Maia Sandu, în dialog cu presa, la Palatul Republicii

0
52
La Palatul Republicii, președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost în dialog cu presa și a răspuns la mai multe întrebări, răspunsul la care frământă opinia publică. Vă propunem, în mod telegrafic, răspunsuri la câteva din aceste întrebări:

 DESPRE PROCEDURA INAUGURAȚIEI. Președintele Maia Sandu a menționat că procedura transmiterii puterii se discută cu administrația președintelui aflat în funcție.

DESPRE ÎNTRODUCEREA CARANTINEI. Maia Sandu a accentuat că introducerea carantinei nu intră în competențele președintelui, dar a Comisiei speciale. Domnia sa a menționat situația grea care se înregistrează, dar și acțiunile haotice ale guvernării actuale.

DESPRE REȘEDINȚELE PREȘEDINTELUI. Doamna Sandu a spus că urmează să fie luată o decizie cu privire la destinația acestor instituții, care consumă ineficient mulți bani publici. Cu privire la reședința de la Condrița, președintele ales a declarat că nu va fi utilizată de domnia sa.

DESPRE NOUL CABINET DE MINIȘTRI. „Cabinetul de miniștri va fi compus doar din oameni onești și sper că parlamentul mă va susține în această ordine de idei”, a spus doamna Sandu.

DESPRE LUPTA CU CORUPȚIA. Doamna Sandu a accentuat faptul că în urma alegerilor prezidențiale poporul i-a acordat mandatul de a lupta cu acest flagel. Pentru a curăța legislativul și pentru a debarca actualul guvern avem nevoie de alegeri anticipate.

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.