Maia Iordatii – din Soroca la Paris, să-și îndeplinească un vis / VIDEO

0
1055

Acum 24 de ani, tânăra Maia Iordatii, absolvea fosta școală numărul 1 din Soroca, iar în față avea vise mari, ce urmau a fi clădite pe temelia pusă de profesorii de acasă. A mers mai întâi la Universitatea Tehnică de la Chișinău, la Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică, pe filiera Francofonă, ca mai apoi să dorească să ajungă și în Franța, măcar pentru un an.

A făcut masteratul de cercetare în Informatică, specializarea fiind Inteligența artificială, după care în 2013 a urmat susținerea cu mențiunea Excelent a diplomei de Doctorat în Informatică Medicală. Între timp a predat modelizarea sistemelor informatice și bioinformatica timp de 4 ani la Universitatea Paris Nord, iar în anul 2015 a fost formatoare în Geneva, la Organizația Națiunilor Unite. În ultimii șapte ani, soroceanca noastră este consultant științific într-un cabinet parizian de finanțare a inovației.

S-a stabilit în Franța, acolo îi este și familia. Însă cât de frumos ar fi Parisul cu Turnul Eiffel și Sena sa, pentru Maia Iordatii, Soroca cu cetatea și Nistrul ocupă un loc aparte, la care revine cu drag când are posibilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.