Mai multe accidente rutiere, cu implicarea pietonilor

0
59

Incidentele rutiere cu implicarea pietonilor în raionul Soroca sunt în creștere. Până în luna noiembrie a anului curent s-au produs 32 accidente rutiere cu consecinţe grave, în urma cărora patru persoane au decedat și altele 36 au fost traumatizate. Anul trecut s-au înregistrat cu 7 accidente mai mult.

Două dintre accidentele grave cu părăsirea locului au fost descoperite. Potrivit unui bilanț al IP Soroca, de la începutul anului au fost înregistrate 16 cazuri de conducere a automobilului în stare de ebrietate.

De asemenea, au fost identificate mai multe cazuri de transportare ilicită de călători în regim Taxi. În unele cazuri, șoferii transportau mai mulți călători decât este admis, pasagerii ocupând până la opt locuri.

În urma unei sesizări şi două prescripţii către organelor de întreţinere a drumurilor au fost sancţionate două persoane cu funcţie de răspundere, conform art. 337 al Codului Contravențional al RM.

Pe parcursului anului, polițiștii au susținut mai multe seminare informative în localitățile din raion, inclusiv în școli și la locul de muncă, privind siguranța cetățenilor și securitatea traficului rutier.

În raionul Soroca s-au înregistrat de la începutul anului 265 accidente rutiere.

În perioada rece, polițiștii vin cu recomandări către șoferi să respecte regulile de circulaţie, să conducă prudent unitatea de transport pe toată durata deplasării și să adapteze permanent viteza la condiţiile de trafic.

Articolul precedent14 soroceni – premianţi ai turneului internaţional ,,JUDO – nu are hotare”
Articolul următor(UPDATE) Consiliul municipal, în ședință extraordinară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.