Lucrările de renovare a LT „Petru Rareș” vor fi gata în aprilie-august 2021

0
110

  Şase instituţii de învăţământ din diferite raioane ale ţării au fost reconstruite în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” (PRIM) gestionat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării prin intermediul Fondului de Investiții Sociale din Moldova. Lucrările au fost recepţionate la începutul anului şcolar 2020-2021, transmite MOLDPRES.

Este vorba despre Liceul teoretic (LT) „Ștefan Holban” – Cărpineni, Hâncești; LT „Andrei Vartic” – Ialoveni; LT „Mihai Eminescu” – Cimișlia; LT „Axentii Doljnenco” – Vulcănești; Gimnaziul „Mihai Eminescu” – Telenești și unul din blocurile LT „Mihai Eminescu” din Strășeni.

În scurt timp, urmează să fie date în exploatare încă două școli de circumscripție, unde volumul de executare a lucrărilor constituie peste 90%: LT „Vasile Alecsandri” din Colibași, Cahul (93%) și LT „Alexandru Agapie” – Pepeni, Sângerei (92%), precum și încă un bloc al liceului din Strășeni. „În urma lucrărilor de reconstrucție, în instituții au fost instalate rețele noi de apă și canalizare, rețele electrice, de ventilare, sisteme de încălzire, ferestre și căi de acces pentru copiii cu nevoi speciale. A fost reparat interiorul și exteriorul clădirilor, inclusiv blocurile sanitare. În unele cazuri, s-a făcut termoizolarea fațadelor și s-au reparat acoperișurile. De asemenea, au fost instalate detectoare de incendiu și a fost amenajat teritoriul. Totodată, școlile respective au fost dotate cu mobilier nou și cu echipamente pentru laboratoarele de fizică, chimie și informatică”, potrivit Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Alte patru licee din Anenii Noi, Rezina, SOROCA (LT „Petru Rareș”) și Răzeni (Ialoveni) sunt într-o fază incipientă de renovare și vor fi gata la anul viitor. Termenul de execuție a lucrărilor în aceste cazuri este aprilie-august 2021. În total, de renovări în cadrul PRIM beneficiază 23 de școli de circumscripție, 17 dintre care au fost deja finalizate.

 Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” este un împrumut investițional specific, acordat de Banca Mondială, implementat în perioada aprilie 2013 – aprilie 2022, care sprijină Guvernul Republicii Moldova prin finanțarea activităților ce vor consolida calitatea educației şi vor duce spre un sector al educației mai eficient.

 

 


Articolul precedentSărăcia își arată dinții
Articolul următor
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.