Locuitorii comunei Cremenciug, pot face față inundațiilor

0
53

Recent, pe teritoriul comunei Cremencig, a fost desfăşurată o aplicaţie în domeniul protecţiei civile cu tematica ,,Inundaţii”. Scopul activității este verificarea şi aprecierea stării protecţiei populaţiei, bunurilor materiale şi lichidarea posibilelor consecinţe ale calamităţilor naturale, avariilor şi catastrofelor.

După cum ne-a comunicat Direcția Situații Excepționale Soroca, în urma situaţiei create au fost inundate mai multe gospodării, gimnaziul şi grădiniţa de copii care sunt amplasate în apropierea r. Nistru. Au fost verificate acţiunile atât a elevilor cât şi a copiilor din gradiniţă privind modul de evacuare în caz de apariţie a unei situaţii excepţionale. Totodată, a fost înregistrat un incendiu în gospodăria cet. P. M. şi producerea unui accident rutier cu victime în masă. “Sinistraţii au fost evacuaţi şi cazaţi la punctul de cazare a sinistraţilor care era amenajat în incinta Centrului de Sănătate din localitate. Aici au avut posibilitatea de a primi îngrijiri medicale cuvenite, cazare şi au fost asiguraţi cu hrană. Pe parcursul aplicaţiei formaţiunile protecţiei civile a comunei Cremenciug au demonstart atît capacităţile de intervenţie, forţele cît şi mijloacele disponibile, fiind apreciate cu calificativul ,,Bine””, a menționat Eugeniu Doga, Inspector PC al DSE Soroca.

În conformitate cu Hotărîrea Guvernului RM nr. 282 din 14.03.2015 ,,Pentru aprobarea Regulamentului privind instruirea în domeniul protecţiei civile” astfel de aplicaţii se desfăşoară în primării o dată la patru ani. Următoarea aplicaţie se va desfăşura în primăria comunei Vărăncău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.