La Vasilcău a fost descoperită o conductă pentru transportarea alcoolului de contrabandă

0
517

30 de metri de furtun, scos din apele râului Nistru, urma să fie folosit în transportarea ilicită a alcoolului etilic peste frontiera moldo-ucraineană. Furtunul care ducea de pe mal în râul Nistru, a fost depistat de polițiștii de frontieră la marginea satului Vasilcău, se arată într-un comunicat de presă emis de Poliția de Frontieră.

Potrivit sursei, în prezent, polițiștii de frontieră documentează un grup de cetățeni din Republica Moldova și Ucraina, bănuiți că ar fi acționat după metodele de ascundere a furtunurilor, prin îngropare, inclusiv sub apele Nistrului, cu scop de transportare a alcoolului în țara vecină.

Astfel, în baza evenimentului de frontieră, înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute, precum că mai multe persoane transportă peste frontiera de stat alcool etilic, ofițerii de investigații din Direcția regională NORD au desfășurat ieri, 28 noiembrie, verificări în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră ”Soroca”.

În rezultat, la marginea sat. Vasilcău, r-nul Soroca, polițiștii de frontieră au depistat un furtun care ducea de pe mal în râul Nistru. Furtunul cu o lungime de 30 m și un diametru de 20 mm, din primele cercetări s-a stabilit că nu a fost folosit, neprezentând careva mirosuri specifice, se mai arată în comunicat.

La ora actuală, angajații Poliției de Frontieră continuă să întreprindă măsuri de investigație, cu acumularea probelor, inclusiv cu scopul identificării tuturor persoanelor implicate în contrabanda cu alcool. Totodată, polițiștii de frontieră de comun cu omologii din Ucraina au intensificat acțiunile de patrulare comună a perimetrului de frontieră din regiune.

[Not a valid template]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.