La Soroca va fi creat un Consiliu care va activa pe lângă Consiliul Raional

0
63
Primăria Soroca

Începând cu luna iulie în raionul Soroca urmează a fi implementat proiectul „Inițiativă Comună pentru Oportunități Egale”. Acesta prevede crearea unui Consiliu raional de participare, care va activa pe lângă Consiliul Raional Soroca, cu scopul de a contribui la adoptarea deciziilor de politici publice care să răspundă necesităților și intereselor societății.

Proiectul este implementat de Fundația Est-Europeană (FEE) şi Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD), din resursele financiare oferite de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), prin intermediul Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova și de Guvernul Suediei.

La moment a fost anunțat un concurs pentru selectarea unui consultant pentru a facilita crearea şi funcţionarea Consiliului raional de participare în raionul Soroca.

Proiectul, care se va încheia în iunie 2021, are scopul de a îmbunătăți viața celor mai marginalizate grupuri de persoane prin politici publice mai incluzive. Activitățile din cadrul acestuia țin de mobilizarea și abilitarea comunităților, promovarea mecanismelor de asigurare a transparenței decizionale, responsabilizarea socială.

Inițiativa urmează a fi implementată în trei raioane ale Republicii Moldova. În urma unui proces de analiză a raioanelor Republicii Moldova din perspectiva inegalităților, deprivării, participării, raionul Soroca a fost selectat pentru a fi inclus în activitățile proiectului.

Consiliul de participare va fi un organ consultativ pe lângă Consiliul Raional Soroca, în componența cărora vor intra organizații ale societății civile, reprezentanţi ai sectorului privat, ai mass-media, instituţiilor de învăţământ.

Persoanele interesate sunt încurajate să trimită dosarul, care să conțină: (1) CV-ul persoanei (2) o scrisoare de motivaţie care să includă experienţa candidatului/candidatei în realizarea sarcinilor similare; (3) oferta financiară lunară.

Dosarul va fi trimis prin email la adresa: concurs@eef.md cu mențiunea „Consultant în domeniul participării decizionale” până la data de 23 februarie 2018.

Mai multe detalii aflați aici.

Articolul precedentComerț stradal cu încălcări. Un comerciant a fost amendat
Articolul următorDeclaraţie de Unire a primarilor din Câmpia Sorocii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.