La Soroca se desfășoară tabăra “Matematica fără frontiere”

0
156

Duminica trecută a fost dat startul Taberei de vară “Matematica fără frontiere”, la care participă 15 copii din județul Vrancea, România și 25 de copii din raionul Soroca. Competițiile care sunt organizate în incinta Taberei de odihnă pentru copii La Dumbravă” se vor încheia la 14 august.

Potrivit programului, în prima parte a zilei participanții sunt antrenați în ateliere de matematică competitivă, unde rezolvă probleme de geometrie și algebră, fiind asistați de profesori de matematică. În a doua jumătate ei se odihnesc și sunt implicați în diverse activități de recreere.

“Activitatea are loc în cadrul unui parteneriat dintre Direcția Învățământ Soroca și Inspectoratul Școlar Județean Vrancea. Prima etapă a început la Focșani, cu o conferință internațioală a profesorilor de matematică, iar continuitatea este aici, la Soroca” spune șefa Direcției Învățământ Soroca, Angela Mușenco.

Prin urmare, tabăra se va finaliza cu un concurs de matematica, care va avea loc vineri, iar luni vor fi înmânate participanților diplomele binemeritate. De asemenea, în zilele de odihnă copiii vor vizita mai multe obiective turistice ale raionului Soroca, precum atelierul meșterului popular Ion Lozan din Cosăuți. Duminică se vor deplasa la Șolcani, unde se vor delecta cu muzică și bucate tradiționale, la Festivalul-concurs regional “La cuptorul cu plăcinte”.

Mai multe detalii despre festival vedeți aici: Festivalul plăcintelor se apropie

Menționăm că, potrivit Angelei Mușenco, proiectul a fost suținut la nivel local de Consiliul raional, administrația taberei “La Dumbravă”, precum și Liceului teoretic „Constantin Stere”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.