La Soroca ar putea fi edificată o sculptură stradală din bronz, care să-i înveșnicească memoria lui Nicolae Bulat

0
1059

La Soroca a fost format un grup de inițiativă care și-a propus amplasarea unei sculpturi stradale din bronz în memoria celui care a fost Nicolae Bulat. S-a propus ca aceasta să se afle pe cheiul Nistrului, nu departe de Cetatea Soroca, și să-l redea pe cel supranumit “Pârcălabul Cetății Soroca” în picioare, cu o carte în mână, cum le povestește vizitatorilor crâmpeie din istoria fortăreței. 

Totodată în zonă ar putea fi amplasați senzori de mișcare, iar la apropierea de statuia de bronz, să-i reauzim acea voce (de care ne este dor), ce povestește curioșilor așa cum numai el putea să o facă. 

Suma de bani necesară ar putea fi adunată de toți cei care l-au îndrăgit, fie în cadrul unui proiect cu orașele înfrățite din România. Primăria Municipiului Soroca a fost informată despre această idee, a acceptat-o și urmează să fie stabilită în curând sursa de finanțare.

Articolul precedentZeci de soroceni au participat la Sfânta Liturghie de Bobotează la biserica Sf. Cuv. Parascheva din municipiul Soroca / VIDEO
Articolul următorToleranța zero față de corupție #Universitatea
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.