La Soroca a fost vernisată expoziția „În cătușele Siberiei”

0
163

Muzeul de Istorie și Etnografie din Soroca găzduiește o expoziție cu genericul „În cătușele Siberiei”. La inaugurarea acesteia au fost prezenți istoricii Ludmila D. Cojocaru și Virgiliu Bîrlădeanu care le-au vorbit elevilor și profesorilor despre ororile acestei tragedii a neamului.

La eveniment a fost prezentată și donată cartea „Exercițiul Memoriei” (editori: Elena Postică și Ludmila D. Cojocaru / Chișinău, 2018). În cadrul expoziției eu fost expuse documente de  arhivă, fotografii și povestirile celor reveniți acasă. De aici putem afla și istoriile sorocenilor cum ar fi a lui Dormidont Șerban din Bulboci sau ale Anei Cangaliuc din Schineni. Printre zecile de curioși care au venit să învețe ceva despre această expoziție era și Alexei Spoială din Cureșnița Veche, care a fost deportat cu familia pe când avea doar patru luni. Gazda evenimentului, Nicolae Bulat, directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca le-a povestit celor prezenți istoria cutremurătoare a unui băiețel din satul Vasilcău. Expoziția de la Muzeul de Istorie și Etnografie din Soroca a fost realizată în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie din Republica Moldova și Institutul Patrimoniului și va fi deschisă publicului timp de trei săptămâni.


Articolul precedentÎn Republica Moldova se vor introduce noi reguli la declararea valorii în vamă
Articolul următorComa alcoolică se tratează cu bere
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.