La începutul lunii decembrie vom afla gradul de vulnerabilitate energetică

0
113

  La începutul lunii decembrie curent, cetățenii care s-au înregistrat până pe 25 noiembrie pe platforma compensatii.gov.md vor putea vizualiza gradul lor de vulnerabilitate energetică, în cabinetul personal, transmite moldpres.md

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, până în prezent, circa 740 mii de gospodării au solicitat compensații pentru energie în perioada rece a anului.

Cetățenii pot completa cererile pe întreaga durată a sezonului rece, până pe data de 25 a fiecărei luni, însă compensațiile vor fi acordate începând cu luna în care au completat cererea.

În acest an, persoanele vor beneficia de două tipuri de compensații – în factură și sub formă monetară – ajutorul pentru perioada rece a anului (APRA), în sumă de 800 de lei, pentru gospodăriile care se încălzesc cu lemne sau cărbune. În anul curent vor exista șapte categorii de vulnerabilitate energetică: primară, extremă, foarte ridicată, ridicată, medie, scăzută și fără vulnerabilitate.

Articolul precedentÎn atenția călătorilor! Iată care sunt drumurile blocate sau greu accesibile
Articolul următorPodcast „Hai să ne înțelegem”, ediția 7
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.