La Drochia, serviciile de alimentare cu apă vor fi îmbunătățite

0
23

  Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și Primăria orașului Drochia au semnat astăzi contracte de antrepriză, supraveghere tehnică și drept de autor, pentru proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia”, finanțat  cu suportul Uniunii Europene, transmite MOLDPRES.

 „Valoarea contractului de antrepriză se cifrează la 82,87 milioane de lei, din care 6,14 milioane de lei reprezintă cofinanțarea din partea Primăriei Drochia. Implementarea măsurilor de aprovizionare cu apă va contribui la modernizarea infrastructurii pentru furnizarea serviciilor de aprovizionare cu apă din orașul Drochia, sporirea ratei de conectare și accesul populației la apă potabilă de calitate, îmbunătățind astfel condițiile de trai ale cetățenilor și menținând starea de sănătate ale acestora”, au explicat surse de la ADR Nord.

 Conform sursei citate, lucrările de construcție finanțate de Uniunea Europeană vor include măsuri de infrastructură precum reabilitarea și extinderea a 3,6 km de aducție a apei brute (A9), 3,2 km de aducție a apei (A9), 17,3 km rețele de distribuție (A1). Totodată, vor fi reabilitate 5 sonde; rezervoarele de apă existente pe teritoriul SP-2, cu V=1000 m3 fiecare; stația de pompare SP-3, unde vor fi montate 2 grupuri de pompare, rezervoarele existente de pe teritoriul SP-3 (V=2000m3 , 1 rezervor), (V=1000 m3 , 1 rezervor), (V=500 m3 , 2 rezervoare).

 Populația orașului Drochia va beneficia și de o stație nouă de purificare a apei potabile, care va include stație de clorinare și filtrare a cărbunelui activat și o stație modernă de pompare a apei.  Astfel, peste 20 de mii de locuitori ai orașului Drochia vor avea acces la apă potabilă calitativă. Etapa de construcție va dura până în decembrie 2021.

 Măsura investițională „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia” este finanțată de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare.

 Sursă foto: ADR Nord

 


Articolul precedentEmisiunea “Observatorul”: Un alegător informat este un alegător conștient / VIDEO
Articolul următorTinerii soroceni sunt invitați să participe la concursul GUTUIA DE AUR – LE COING D’ OR” – 2020
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.