La Dărcăuți a fost instalat Turnul de apă și se lucrează la amenajarea terenului aferent și la construcția cișmelei

0
528

Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova: COMUNICARE PENTRU SCHIMBARE

  La Dărcăuți, este în toi instalarea Turnului de apă, amenajarea terenului aferent și construcția unei cișmele. Lucrările au loc în cadrul Proiectului „Cetățeni activi pentru apă potabilă în localitățile grupului „Vest” din raionul Soroca, implementat de Asociația Obștească „Pro Comunitate” din Băhrinești și sunt efectuate de SRL „Vimpex-SV”, care au câștigat licitația  de selectare, la care au mai participat alți doi agenție economici. Vă reamintim că, oferta acestui agent economic, care are experiență și performanțe în efectuarea astfel de lucrări, a fost cea mai bună – 533.105, 44 lei.

Costul total al proiectului, care va fi implementat până în vara acestui an este de 1.261.000 lei, dintre care 861.960 de lei sunt alocați de Uniunea Europeană prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și 300.000 lei de Consiliul raional Soroca.

   Pe de altă parte, cum  e-a relatat primarul comunei Dărcăuți, Oleg Rozimovschi, în cadrul proiectului DAR 1+3 (Diaspora Acasă Reușește, unde 1 este Administrația Publică Locală, iar 3 înseamnă Partenerii externi, guvernarea și diaspora) au loc lucrările de renovarea sistemelor de aprovizionare cu agent termic și curent electric la Centrul Comunitar de Dezvoltare, model de consolidare a comunei Dărcăuți. (Dan AOLEI)

AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).


Articolul precedentMaia Sandu, între ciocan și nicovală
Articolul următorO nouă „perlă” marca OMS: „Al doilea an al pandemiei de Covid-19 ar putea fi chiar mai dur decât primul”
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.