La concertul lui Eugen Doga, publicul este așteptat în port național

0
71

Vineri Eugen Doga va susține un concert în aer liber în preajma Cetății Soroca, începând cu ora 18.00. Potrivit organizatorilor, publicul este rugat să vină îmbrăcat în costum național, aceasta urmând să fie și o surpriză plăcută pentru marele compozitor.

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, Eugen Doga a anunțat că urmează a fi organizat un alt concert, pe 4 octombrie, în satul său natal, Mocra, municipiul Tiraspol. “Încerc să împac ambele părți prin alte mijloace, și anume prin acțiuni muzicale, și cred că este foarte corect. Noi suntem gata să ieșim în aer liber”, a declarat maestrul.

Prezent la conferință, președintele raionului Soroca, Ghenadie Muntean, a afirmat că “pentru soroceni, este o onoare și un noroc să îl avem ca oaspete pe marele compozitor la Soroca. După o pauză de 10 ani, maestrul se întoarce în preajma Cetății Soroca. Sper că va fi un concert de amploare, așa cum nu au mai văzut alte localități”.

La Soroca concertul urmează să aibă loc la cetate, astfel cum a fost preconizat, iar intrarea este gratis. În cazul în care va ploua, Grigore Bucătaru, șeful Secției Cultură și Turism, a specificat că este rezervată sala Palatului de Cultură. “Noi vom asigura un număr anumit de scaune, inclusiv astăzi urmează să trimitem invitații”, conchide Bucătaru.

Menționăm că, concertele au loc cu ocazia aniversării a 80 de ani a maestrului. La acest final de săptămână compozitorul Eugen Doga va susține trei concerte în teritoriu. Este vorba despre orașul Căușeni, unde maestrul va evolua la 21 septembrie, Cetatea Soroca, 22 septembrie și la Complexul istorico-arhitectural „Manuc Bey” din orașul Hâncești, 23 septembrie.

Concertele se înscriu în programul activităților dedicate Zilelor Europene ale Patrimoniului – 2017, și sunt organizate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, cu sprijinul partenerilor strategici USAID Moldova, Guvernul Suediei, a Oficiului Național al Viei și Vinului, și a consiliilor raionale Căușeni, Soroca și Hâncești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.