La Bălți va fi construit un spital regional, iar investiția se ridică la peste 100.000.000 de euro

0
91

  În doar 3 ani, la Bălți ar putea fi dat în exploatare un Spital Regional, pentru construcția căruia se vor investi peste 100 de milioane de Euro, bani acordați de către BERD. Cea mai mare provocare a Ministerului Sănătății, totuși vor rămâne specialiștii, de care va fi nevoie pentru a asigura acordarea serviciilor medicale de calitate în nordul țării, scrie tvn.md

  Potrivit deputatului PAS, Dan Perciun, Executivul va fi nevoit să stabilească o nouă politică de salarizare, ca să motiveze specialiștii din domeniul medical să profeseze acasă, iar cei care au plecat deja peste hotare, să revină.

Dan Perciun, deputat: „Sunt specialiști și în municipiu, sunt specialiști și la Chișinău, sunt tineri specialiști. În egală măsură, Ministerul sănătății trebuie să clarifice politica de salarizare, pentru că sunt suficienți medici buni moldoveni peste hotare, acre ar putea să se întoarcă, inclusiv din municipiul Bălți și să asigure anumite servicii. Cred că  după ce va exista un pre proiect măcar, următoarea mare preocupare a ministerului va fi asigurarea cu cadre, pentru că acesta este principalul risc, din punctul meu de vedere, pentru a asigura acele servicii calitative. Nu-i vorba doar în clădiri și dotări, acestea se construiesc și se cumpără, este vorba despre medicii care vor veni aici.”

Potrivit sursei, noul Spital Regional va fi construit pe un teren de 5 hectare de la periferia orașului Bălți și va dura până în 2025-2026.


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentUn copil de doi ani a căzut de la etajul șase, dar a scăpat cu viață
Articolul următorTurneul de volei, în care toți au fost învingători / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.