Jurnalismul cetățenesc, promovat la Băxani

0
58

O nouă sesiune de informare în localităţile din câmpia Sorocii a avut loc la Băxani. Circa douăzeci de locuitori ai satului, printre care elevi, pensionari, consilieri locali, primarul satului, s-au adunat la primărie, unde a fost desfășurat evenimentul.

Băxănenii au fost informați de reprezentanții Observatorului de Nord despre ce înseamnă jurnalismul cetățenesc, cum își pot promova cetățenii localitatea și oamenii deosebiți prin ocupația lor sau experiența de viață pe care o au, dar și care este avantajul acestor acțiuni pentru localitate.

Jurnaliștii i-au îndemnat la colaborare și au menționat că redacția OdN își dorește să mediatizeze mai des evenimentele din localitățile rurale ale raionului și în fluxul predominat, uneori, să propună subiecte despre evenimente frumoase și oameni pozitivi. Nu în ultimul rând, jurnaliștii îndeamnă cetățenii să sesizeze problemele de ordin local, care din varii motive nu sunt soluționate de responsabili, astfel încât, prin abordarea lor în presă, să se găsească răspunsul, responsabilul sau soluția pentru acestea.

Băxănenii au informat echipa OdN că în localitate sunt implementate câteva proiecte sociale, care susțin mai mulți locuitori din sat, totodată aceștia au menționat mai multe probleme din sat, care vor fi abordate în articolele din edițiile viitoare ale ziarului.

Amintim că proiectul „Educaţie mediatică pentru democraţie” este susținut financiar de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională USAID, fiind implementat cu susţinerea Centrului pentru Jurnalism Independent şi “Internews” de ziarul „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.