Ești elev? Vrei să faci carieră? Mergi la „Jobotecă”!

0
52

În 25 de școli din raioanele Soroca, Călărași, Nisporeni, Strășeni și Căușeni, până în anul 2024, se va desfăşura programul pilot de pregătire a tinerilor din Republica Moldova pentru piața muncii, numit Joboteca, transmite MOLDPRES.

Aceste școli au fost dotate cu câte o jobotecă – „bibliotecă de carieră” – unde elevii claselor gimnaziale și liceale vor participa la programe de ghidare în alegerea unei meserii.

Potrivit Ministerului Educaţiei,  în cadrul proiectului „JOBOTECA – program pilot pentru accesul tinerilor din Moldova la piața muncii” vor fi create spații „Joboteca”; vor fi realizate instruiri ale profesorilor care vor face din „Joboteca” un spațiu unde tinerii pot să găsească răspunsuri la întrebările care îi frământă legate de orientarea în carieră, antreprenoriat, își pot dezvolta abilități de viață și de încadrare în câmpul muncii, vor cunoaște ce oportunități de angajare și de dezvoltare a afacerilor sunt în comunitatea lor. De asemenea, în cadrul proiectului vor fi fortificate competențele ONG-urilor locale pentru a dezvolta și implementa inițiative comunitare cu scopul de a ajuta copiii și tinerii să găsească oportunități de dezvoltare a competențelor de viață, de angajare și stagiere etc.

Proiectul, în valoare de peste un milion de euro, este implementat de Fundația Terre des hommes România și Terre des hommes Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, fiind finanțat de Uniunea Europeană.

Foto simbol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.