Ion FOCŞA – învingător al unui concurs internațional!

0
70

Suntem în plină toamnă. Frunzele se aștern la pământ, dansându-și grațios valsul. Toamna e perioada succeselor, e anotimpul așteptărilor, e ceea ce ne încununează și ne umbrește cu uluitoarele idei și aspirații.

Concursul de creație literară și artă plastică a fost o provocare pentru elevul clasei a VIII-a “A”, Focsa Ion, care a cucerit sufletele juraților de peste Prut. În miez de mai inspirația l-a vizitat, oferindu-i posibilitatea de a-și expune gândurile în cele eseuri care s-au învrednicit de Premiul I în cadrul concursului organizat de Fundația “Nicoară” din Botoșani, la care au participat 453 de elevi din trei țări: România, Ucraina și Republica Moldova.

Instituția Publică Liceul Teoretic “Petru Rareș” a rămas plăcut surprinsă și profund onorată de minunata vizită a președintelui Fundației, Ștefan Dodiță, care, personal, a adus această veste și astfel ne-am învrednicit să trăim un eveniment marcant, ce a lăsat o urmă adâncă în istoria liceului nostru.

Președintele juriului a fost marele scriitor, renumitul publicist, istoric literar, om politic al RM, academicianul Nicolae Dabija.

De succesele elevului Focșa Ion s-au bucurat toți colegii din liceu în special și cea care i-a insuflat dragostea pentru literatură, pentru puterea divină a cuvântului, călăuzindu-i pașii pe drumul fascinant al creației, dna Nelea Zgardan, profesoară de limbă și literatură română, pentru că literatura îi facilitează omului calea anume spre a cunoaște esența lumii, îl ajută să descifreze misterele vieții.

Zmeu Romana, Taulean Mihaela,
eleve din clasa a X-a „A”, membre ale Cenaclului literar “Cuvântul” I.P.L.T.”Petru Rareș”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.