Intenționați să vă odihniți în zona de frontieră? Iată ce trebuie să cunoașteți

0
28

În perioada estivală, sorocenii care aleg să se odihnească în zona de frontieră, pe malurile râurilor Prut şi Nistru sau a lacurilor din apropiere, li se recomandă să obțină un aviz de la Poliția de Frontieră. Aceasta pentru a evita încălcarea regulilor de aflare în zona de frontieră.

Astfel, potrivit unui comunicat emis de instituție, este vorba despre un permis de acces în zonă care oferă titularului dreptul aflării în limita sectorului şi în perioada indicată în permis, precum şi dreptul de a desfăşura activităţile înscrise în acesta. Permisul de acces în zona de frontieră poate fi obţinut la Departamentul Poliţiei de Frontieră al MAI sau la subdiviziunile teritoriale (Sectoarele Poliţiei de Frontieră), prin prezentarea a unui set de documente în conformitate cu Legea nr.215 cu privire la frontiera de stat.

Poliția de Frontieră are dreptul să refuze eliberarea permisului dacă au fost introduse măsuri de intensificare a supravegherii frontierei, în caz de situaţii excepţionale apărute în zona de frontieră, dacă persoana are antecedente penale nestinse ori a încălcat anterior regimul frontierei de stat sau regimul zonei de frontieră, inclusiv în caz de falsificare sau de folosire abuzivă a permisului.

Totodată, în zona de responsabilitate, desfăşurarea activităţilor economice şi de altă natură de către persoanele fizice sau juridice, nu trebuie să dăuneze sănătăţii populaţiei, securităţii R.Moldova şi statelor vecine, cât și să împiedice întreţinerea şi supravegherea frontierei de stat.

În această ordine de idei, Poliţia de Frontieră solicită populației locale să manifeste o atitudine conştiincioasă faţă de regulile existente la frontieră, cât şi roagă ca aceştia să se comporte decent, aflându-se la odihnă pe malurile apelor de frontieră din zona de responsabilitate. La fel, poliţiştii de frontieră recomandă părinţilor ca în perioada de caniculă să nu permită copiilor mersul la scăldat, fără supravegherea celor maturi.

Menționăm că, de la 1 iunie şi până în prezent au fost înregistrate 14 cazuri de încălcare a regimului zonei de frontieră cu documentarea a 25 de persoane, dintre care 20 cu scopul de odihnă şi alţi 5 pentru pescuit ilegal. Comparativ cu aceiași perioadă a anului trecut numărul de încălcări este în creștere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.