Integrarea dimensiunii de gen în politicile publice

0
143

O instruire la această temă a avut loc miercuri, 15 mai, la Soroca. Evenimentul a fost organizat de Gender-Centru în parteneriat cu Clubul Politic al Femeilor 50/50, pentru funcționarii publici din cadrul APL de nivelul II, reprezentanți ai societății civile și instituții media.

Scopul instruirii a fost consolidarea mecanismului de monitorizare privind realizarea Strategiei naționale privind asigurarea egalității între bărbați și femei și Planul de acțiuni pentru anii 2017-2021 în ceea ce privește implementarea acesteia. Obiectivele instruirii: instruirea și informarea despre integrarea perspectivei de gen în procesul de elaborare și implimentare a politicilor publice; identificarea intrumentelor de evaluare a politicilor publice din perspectiva de gen; consolidarea colabărării dintre autoritățile publice locale și societatea civilă în asigurarea egalității de gen în comunitate; identificarea modelelor de succes și bune practici.

 În fața celor prezenți au luat cuvântul formatoarea locală Ana Bejan și formatoarele naționale Olga Nicolenco și Tatiana Șaptefrați.

Un material la temă citiți în numărul viitor al ziarului.

Dan AOLEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.