1.3 C
Soroca
miercuri, decembrie 7, 2022
Acasă ! Indemnizația de maternitate va fi acordată automat, fără necesitatea de a depune...

Indemnizația de maternitate va fi acordată automat, fără necesitatea de a depune o cerere

0
460

  Din 1 octombrie curent, indemnizația de maternitate va fi acordată automat, fără necesitatea de a depune o cerere la casele teritoriale de asigurări sociale. Guvernul a aprobat modificarea Regulamentului cu privire la condițiile de stabilire, modul de calcul și de plată a indemnizațiilor pentru incapacitatea temporară de muncă, transmite ipn.md.

  Conform noilor prevederi, indemnizația de maternitate va fi stabilită de casele teritoriale de asigurări sociale în baza certificatului medical pentru maternitate transmis de către prestatorii de servicii medicale prin intermediul Portalului certificatelor de concediu medical. Datele din certificat vor fi examinate în decurs de 15 zile calendaristice, iar dacă informația prezentată va fi incorectă sau incompletă, acest termen va fi extins până la 45 de zile.

Indemnizația de maternitate este achitată în cuantum de 100% din venitul mediul lunar asigurat tuturor femeilor asigurate, soțiilor aflate la întreținerea soților asigurați și șomerelor aflate la evidenţă în instituţiile medico-sanitare din Republica Moldova.

Noua procedură de acordare a indemnizației de maternitate nu se va aplica retroactiv, iar pentru concediile de maternitate acordate până la 1 octombrie, aceasta va fi solicitată conform reglementărilor actuale, adică prin depunerea cererii la casele teritoriale de asigurări sociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.