În satul Bădiceni va avea loc Festivalul Covorului Moldovenesc

0
367

În premieră, în raionul Soroca, va avea loc Festivalul Covorului Moldovenesc. Evenimentul cu genericul “Rostar” are scopul de a scoate din anonimat covorul moldovenesc și promovarea lui ca valoare națională; promovarea țesutului manual al covorului după motive autentice.

Festivalul Covorului Moldovenesc este organizat de Secția raională Cultură și Turism în colaborare cu primăria satului Bădiceni, unde va avea loc evenimentul. Satul Bădiceni nu întâmplător este gazda acestui festival. Pe timpuri, tradiția țesutului manual al covoarelor era foarte populară printre gospodinele din sat, iar în fiecare casă erau stative de țesut.

Programul festivalului va include o paradă a portului popular, expoziție de covoare și lucrări de artizanat ale meșterilor populari, un atelier de țesut manual, concert cu participarea colectivelor artistice din raionul Soroca. În recital va evolua interpreta de muzică populară, Tamara Coșciug.

Evenimentul va avea loc la data de opt septembrie, cu începere la ora 10.00. Accesul este liber pentru toți doritorii.

Festivaluri dedicate covorului mai sunt organizate și în alte raioane din țară, printre care sunt raioanele Râșcani și Orhei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.