În Republica Moldova „femeile fac legea”

0
56

   Deşi este o ţară tânără, Republica Moldova are o populaţie îmbătrânită. Din cei 2,6 milioane de locuitori – 48% sunt bărbaţi, iar 52% femei, arată datele Biroului Naţional de Statistică. Potrivit statisticilor, Republica Moldova are mai multe femei decât bărbaţi, relatează Mesager.

Astfel,  la începutul anului în ţară erau 1,3 milioane  de femei  şi 1,2 milioane  de bărbaţi. Datele mai arată că numărul persoanelor apte de muncă constituie 67 la sută din populaţie. Însă, cifra moldovenilor care au atins vârsta de pensionare  şi nu pot să activeze a crescut faţă de anul trecut cu peste trei la sută. Ca şi în anii precedenţi, scăderea populaţiei este influenţată în mare parte de migraţie, care continuă să se amplifice…O altă problemă este natalitatea scăzută, care în 2019 s-a diminuat cu aproape opt la sută. Cuplurile de moldoveni au adus pe lume doar 32 de mii de copii, cu 2 700 mai puţini decât în anul precedent. În acelaşi timp, potrivit datelor, anul trecut, din peste 20 300  familii fomate, mai mult de jumătate au decis la scurt timp să divorţeze, ceea ce a reprezentat  peste 10 700 de divorţuri.

Sporul natural este influenţat considerabil şi de mortalitate, chiar dacă pe parcursul anului trecut a înregistrat o scădere. Numărul celor decedaţi a fost de peste 36 de mii. Bolile aparatului circulator şi cancerul sunt printre principalele cauze de deces atât la femei, cât şi la bărbaţi.

Articolul precedentFermierii și agricultorii soroceni sunt așteptați la atelierele online „Bursa nutrienților”
Articolul următorA fost creat un grup de lucru pentru construcția stației de epurare la Soroca
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.