În două instituții din Soroca elevii învață online în loc să stea în vacanță

0
230
sursa imaginii: https://www.bark.us/blog/how-does-zoom-work/

Din cauza agravării situației epidemiologice a infecției COVID-19 în republică, Ministerul Sănătății a decis prelungirea vacanței de toamnă pentru elevi până pe 7 noiembrie în localitățile în care este stabilit pragul de alertă Cod Roșu, printre care se enumeră și Soroca. Și dacă unii elevi din Soroca, Visoca și Șeptelici sunt bucuroși de vacanță, sunt și din cei care învață online.

La Liceul Teoretic “Constantin Stere” și Liceul Teoretic “Petru Rareș” din municipiul Soroca vacanța a luat sfârșit. “Cele două instituții activează în două schimburi și nu vor avea posibilitatea pe viitor să recupereze orele. Anume acesta ar fi motivul de bază pentru care ei au revenit din 1 noiembrie la orele online”, spune Angela Mușenco, șefa Direcției Învățământ Soroca.

Ministerul Educației și Cercetării atenționează conducătorii instituțiilor de învățământ vizate să stabilească, în perioada extinsă a vacanței de toamnă, un regim flexibil sau special de muncă, cu atragerea la serviciu doar a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituțiilor. Angajații, ai căror prezență nu este obligatorie în instituția de învățământ, își vor desfășura activitățile la distanță.

Valeria Prisacari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.