În atenția sorocenilor bolnavi de bronșită acută: acum puteți beneficia de medicamente compensate

0
206

Persoanele care au bronșită acută vor beneficia de medicamente compensate din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală. Ordinul nr. 492/139-A din 22 aprilie 2013 „Cu privire la medicamente compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală” va fi publicat mâine în Monitorul Oficial și va intra în vigoare, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, preparatele destinate bronșitei acute vor fi prescrise de către medicii de familie pentru tratamentul episodic în condiții de ambulatoriu în sala de tratamente sau staționar de zi, cabinete de proceduri și la domiciliu. Aceste medicamente vor fi compensate în proporție de 100% pentru minorii cu vârsta de până la 18 ani şi de 70% în cazul adulților.

Lista medicamentelor poate fi găsită la medicul de familie, în farmacii, la Info CNAM (0 800 99999) şi accesată pe site-ul CNAM, la rubrica “Medicamente compensate”.


Articolul precedentMesaj din diasporă: “Votul meu e puterea mea!”
Articolul următorMesaj din diasporă: “O implicare a diasporei în procesul de votare e primordială și decisivă pentru viitorul Republicii Moldova”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.