În atenția producătorilor agricoli: s-a modificat procedura de acordare a subvențiilor

0
47

 Guvernul de la Chișinău a întreprins un șir de modificări cu privire la condițiile și procedura de acordare a subvențiilor pentru sectorul agricol. Acestea se referă în special la acordarea subvențiilor în avans pentru proiectele start-up, da și sporirea accesului la subvențiile pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural.

   Astfel, îmbunătățirea prevederilor cadrului normativ, facilitează acordarea subvențiilor migranților reveniți, prin acordarea subvențiilor majorate, în proporție de 15%, ce efectuează investiții în sectorul agricol postinvestițional și subvenții în avans pentru proiectele start-up. Proiectul propune și ajustarea condițiilor de acordare a sprijinului financiar grupurilor de producători agricoli, pentru comercializarea producției agricole prin intermediul grupului de producători pentru care s-au asociat.

 Pe de altă parte,  urmează a fi îmbunătățite condițiile de acordare a subvențiilor producătorilor agricoli la accesarea creditelor de la băncile comerciale şi instituţiile financiare nebancare la încheierea contractelor de leasing. Drept rezultat, producătorul agricol va solicita subvenția concomitent cu achitarea ultimei rate și trecerea în proprietate a bunului. Ce ține de activitatea sectorului zootehnic, a fost egalată plafonarea mărimii subvenţiei acordate sub formă de compensaţie din valoarea utilajului tehnologic nou, de la 3 milioane de lei la 5 milioane per beneficiar, iar pentru dezvoltarea infrastructurii postrecoltare și procesare s-a aprobat extinderea termenului de achiziționare a utilajului de la doi la trei ani precedenți anului de subvenționare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.