În atenția cârcotașilor: porțile de fotbal ale noului stadion de la Soroca „se cârligă” nu pentru că ar fi rău instalate, dar … fiindcă așa sunt normativele / VIDEO

0
943

Am fost telefonați la redacție de mai mulți soroceni care și-au exprimat indignarea și revolta cu privire la calitatea lucrărilor efectuate la noul stadion inaugurat recent, în cartierul fabricii „Stil”, cu multă pompă și cu participarea ambasadorului Chinei în Republica Moldova, unei suite de deputați ai Parlamentului Republicii Moldova și conducerii de vârf a raionului și municipiului Soroca. Oamenii și-au exprimat nedumerirea cum se poate ca un stadion cu lacăt la poartă poate să aibă porțile de fotbal „cârligate”, iar covorul verde răvășit în mai multe locuri.

„Ocazâvaetsea”, cârcotașii și răuvoitorii nu au dreptate și vorbește doar răutatea din ei or, porțile „cârligate”, care se văd, probabil, și din Cosmos, nu sunt un rezultat al calității proaste a lucrărilor, dar o respectare a normativelor, care nu permit ca porțile să fie confecționate dintr-un metal mai greu care poate să, pardon, „calicească” vre-un copil. Pe de altă parte, covorul verde se dezbină, pe alocuri, pentru că nici nu a fost lipit – lucrările urmează să fie îndeplinite la primăvară. Despre aceasta ne-a spus nu cineva de pe stradă, dar chiar constructorul.

Apropo, cel mai bine este să vizionați materialul VIDEO, realizat de reportera Ludmila Mărginean, și să găsiți răspuns la întrebările care vă frământă. Dacă le puteți găsi, bineînțeles. Or, noi nu am găsit răspuns cel puțin la o întrebare: Ce reprezintă acest edificiu – un teren de joacă pentru copii (cum spune constructorul) ori un stadion (cum afirmă autoritățile)? Părerea noastră că mai degrabă este vorba despre un stadion de cartier, dar aceasta nu înseamnă că ținem cu autoritățile…

Pentru a nu fi învinuiți de interpretări sau rea-voință, vă reamintim cum a descris evenimentul de inaugurare a stadionului/terenului de joacă Serviciul de presă al primăriei municipiului Soroca:

La Soroca a fost deschis un nou stadion, cu sprijinul financiar al Chinei…

Soroca a fost vizitată de Ambasadorul Chinei în RM, Yan Webin. Însoțit de deputatul Ala Pilipețcaia, Excelența Sa a avut o întrevedere cu conducerea municipiului și raionului Soroca. Vizita a fost prilejuită de inaugurarea unui nou stadion multifuncțional în Soroca, care a fost construit cu sprijinul financiar al Chinei. În alocuțiunea sa, primarul mun. Soroca, Lilia Pilipețchi a mulțumit poporului chinez pentru ajutorul acordat și a menționat că așa cum Soroca are tineri pasionați de sport, dovadă sunt performanțele obținute la diverse campionate atât la nivel local, național cât și internațional, construcția acestui stadion este binevenită. La rândul său, Ambasadorul Chinei a specificat că aceasta nu este singura investiție și că colaborarea cu primăria Soroca va continua. Sorocenii prezenți la evenimentul de deschidere a stadionului au apreciat gestul frumos al autorităților chineze și i-au mulțumit Ambasadorului. În cadrul vizitei oficialul a mers și la Colegiul de Arte „N. Botgros”, după care a trecut și pe la Cetatea Sorocii.

Serviciul de presă al primăriei mun. Soroca

Așa arăta stadionul/terenul de joacă vineri, 23 decembrie:

Așa arată stadionul/terenul de joacă miercuri, 28 decembrie:

Proiectul “Observatorul de Nord – de la print la conținut video” este finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în cadrul proiectului aparțin autorilor proiectului și nu corespund neapărat celor ale Ambasadei SUA.

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentÎn cadrul Programului „Satul European”, satele Ocolina și Țepilova au fost iluminate stradal, sută la sută. Urmează alte proiecte ambițioase.
Articolul următorDe ce citesc “Observatorul de Nord”: problemele transpuse sunt actuale și reprezintă poziția cetățenilor
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.