În atenția agricultorilor soroceni: aveți posibilitatea să obțineți finanțări în mărime de la 5.000.000 până la 50.000.000 de lei

0
67

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului  a venit ieri cu un nou apel de propuneri de proiecte cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), în perioada 2021-2023. Eligibile pentru acest concurs sunt, ca de obicei, autorităţile publice locale, însă de această dată, ca un element inovativ, vor putea concura şi ministerele, agenţiile, dat fiind faptul că sunt responsabile de implementarea politicilor sectoriale, a declarat astăzi, la o conferinţă de presă, Dorin Andros, secretar de stat la MADRM. „Totodată, avem o măsură care va oferi posibilitatea de finanţare pentru diferite proiecte ale organizaţiilor neguvernamentale şi sectorului privat”, a precizat Dorin Andros.

Potrivit oficialului, costul proiectelor diferă, fiind de la cinci până la 50 milioane de lei. „Bugetul total estimativ pentru aceste programe constituie în jur de 660 milioane de lei. Suma este prevăzută în bugetul de stat, fiind aprobată de Parlament. În acest concurs am exclus de la finanţare asemenea sectoare ca eficienţa energetică în clădiri publice, drumuri regionale şi locale, managementul deşeurilor solide, pentru că pentru aceste domenii există fonduri destinate şi să nu dublăm finanţarea pentru aceleaşi lucrări”, a explicat Andros. „Ne vom concentra eforturile asupra a trei programe de finanţare: competitivitate economică, dezvoltare urbană şi infrastructură regională. Pentru primele două programe sunt planificate câte 180 milioane de lei, iar pentru cel de-al treilea – 240 milioane de lei”, a specificat sursa citată.

Concursul de propuneri de proiecte se va desfăşura în două tipuri de apeluri: competitiv, care se desfăşoară prin selectarea pentru domeniile de intervenţie, bazat pe acumularea punctajului maxim, şi cel de-al doilea – pe listă – prin selectarea proiectelor prioritare de dezvoltare regională. „În următoarele două săptămâni, în comun cu Agenţiile de Dezvoltare Regională o să realizăm o amplă campanie de informare, în toate raioanele Republicii Moldova, cu implicarea autorităţilor publice locale de nivelul I şi II, pentru a atrage cât mai mulţi participanţi la concurs”, a conchis secretarul de stat de la MADRM.

Concursul de selectare a proiectelor pentru finanţare din FNDR se va desfăşura între 10 august 2020 – 1 martie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.