În 2022 ca în 2017 – Accesibilitatea populației la energia electrică a scăzut de 2,9 ori.

0
59
Expertul Veaceslav Ioniță scrie pe pagina sa de Facebook că, în acest an, accesibilitatea energiei electrice pentru populație a scăzut de 2,9 ori și a ajuns la nivelul anului 2007.
   „Astfel, la începutul anului pe un salariu mediu net din economie putea fi procurați 5.246 kWh de energie electrică. În prezent după a 4 majorare de tarife, puterea de cumpărare a populației a scăzut până la 1.826 kWh, sau de 2,9 ori mai puțin decât acum 8 luni.
La capitolul accesibilitate a energiei electrice noi ne-am întors cu 15 ani în urmă la nivelul anului 2007. Însă acum pe un salariu mediu net din economie poate fi procurată de 4 ori mai multă energie electrică decât în anul 2000”, scrie expertul.

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentDupă ce o femeie a decedat după naștere, ministra Sănătății ne întreabă – vă mai doriți maternitate în fiecare sat?
Articolul următorÎn atenția persoanelor care trimit colete peste hotare: toate mărfurile sunt supuse controlului vamal / VIDEO/
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.