“Îmi vreau copilul înapoi”: Femeia care și-a abandonat bebelușul în capitală povestește cum a ajuns la acest pas disperat

0
423

Femeia care și-a abandonat copilul în scara unui bloc de locuit din capitală, la 23 ianuarie, a fost identificată și găsită de poliție. Acesta  și-a recunoscut vina. Într-o emisiune televizată, tânăra de 25 de ani a povestit cum a ajuns să-și abandoneze mezinul și susține că își vrea copiii înapoi.

Poliția a stabilit  identitatea femeii. Aceasta s-a dovedit a fi originară din raionul Dondușeni, în vârstă de 25 ani. Mama copilului a declarant polițiștilor că nu își poate explica gestul pe care l-a făcut, motivând că era în stare de afect. Femeia nu a fost reținută, având la întreținere alți doi copii minori, se arată într-un comunicat al poliției.

Tânăra mama a povestit cu lux de amănunte, într-o emisiune televizată, cum a năsut și ce a determinat-o să-și abandoneze copilul în capitală.

„Am născut acasă. M-am pus la podea, eram în casă doar eu şi fetiţa, mă străduiam la maxim să reduc din sunetele de durere, ca să nu o trezesc pe ea şi să nu mă audă vecinii. Pe mine mă calma baia caldă în momentul când se începeau durerile. El avea nevoie de ajutor, se putea trezi fetiţa să-l rănească şi eu m-am ţinut să nu leşin. Eu singură i-am tăiat buricul copilului şi l-am spălat. L-am învelit cu un prosop și stăteam cu el pe piept”, povestește femeia la o televiziune, citată de voceabasarabiei.md

Ea a mai spus că s-a despărțit de tatăl copiilor după șase luni de căsnicie, după ce bărbatul ar fi plecat peste hotare și că acest nu era un tată grijuliu.

Totodată, tânăra recunoaște că nu avea susținere din partea familiei, deseori fiind acuzată și judecată de apropiați. Acesta era și motivul pentru care și-a abandonat copilul de doar o lună, spune dânsa.

Totuși, femeia regretă că și-a lăsat micuțul și spune că își vrea cu orice preț copilul înapoi. „Eu nu am făcut cu inimă rece. Eu îmi vreau copilul înapoi”, spune femeia. Tânăra mai are la întreținere încă doi copii. Unul ar fi în grija bunicilor, iar celălalt este alături de mamă, mai scrie sursa citată.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru comiterea infracțiunii lăsarea în primejdie. Persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă amendă până la 27 500 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 2 ani. La moment poliția continuă stabilirea tuturor circumstanțelor, fiind dispuse expertizele necesare. Femeia se cercetează în stare de libertate, aceasta mai are doi copii minori la întreținere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.