Iluminarea trecerilor pentru pietoni – idee de nota zece, realizată la Soroca pe alocuri pe un cinci tras de coadă / VIDEO

0
853

De mai multe luni la Soroca este implementată o idee, preluată din alte orașe civilizate, binevenită pentru șoferi și pietoni. Este vorba de iluminatul pe timp de noapte a trecerilor pentru pietoni cu lumină roșie, pentru a atrage atenția șoferilor la trecerile de pe drumurile principale din oraș.

Cu toate că ideea este una bună, realizarea ei este defectuoasă. Unele dintre corpurile de iluminat au fost instalate la Soroca astfel, încât îi orbesc pentru câteva clipe pe șoferii și pietonii care se apropie de zebră. După modelele din alte orașe, corpurile de iluminat sunt amplasate la înălțimea de aproximativ șapte metri, deasupra trecerilor pentru pietoni, pe suporturi speciale. La Soroca sunt însă alte standarde, o parte dintre ele au fost amplasate pe pilonii care susțin semafoarele sau pe unele suporturi instalate pentru indicatoarele rutiere, fără a fi respectați parametrii tehnici necesari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.