IGOR ȘAROV: Elevii din clasele a IV-a și a IX-a ar putea să nu susțină examene în acest an

0
298

    După cum a anunțat Igor Șarov, ministrul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, testarea națională în învățământul primar și examenele de absolvire a gimnaziului vor fi anulate în acest an. Decizia a fost luată în contextul situației epidemiologice.

Un proiect de decizie va fi propus Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Elevilor care finalizează în acest an de studii clasa a IX-a le vor fi eliberate Certificate de studii gimnaziale în baza notelor medii anuale obținute pe parcursul claselor a VII-a și a IX-a. Notele la disciplinele de examen vor reprezenta media aritmetică, cu rotunjire până la întreg, a notelor medii anuale, obținute de elevi, la disciplinele respective. În baza Certificatelor de studii gimnaziale, elevii vor putea participa la admiterea în liceele teoretice și instituțiile de învățământ profesional.

   Pe de altă parte, ministrul Șarov a menționat că în privința examenului de Bacalaureat se va lua o decizie definitivă în funcție de data când va fi permis accesul elevilor în instituțiile de învățământ. „Opțiunea pe care ne-o dorim este bazată pe experiența statelor europene, care presupune desfășurarea examenelor de Bacalaureat la sfârșitul lunii iunie începutul lunii iulie, dacă situația de criză va lua sfârșit. În același timp, incertitudinea evoluției crizei pandemice ne poate dicta adoptarea unor soluții alternative, pe care Ministerul le va putea comunica la mijlocul lunii mai”.

(INFO OdN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.