Icoana Maicii Domnului „Cu trei mâini” ajunge în seara aceasta la Soroca

0
107

Icoana Maicii Domnului „Cu trei mâini” va ajunge în seara aceasta la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca. Ieri, procesiunea care a pornit la 16 iulie pe drumul crucii din Chișinău spre Soroca, a fost întâmpinată de creștini și autoritățile publice la intrarea în raionul nostru.

Spre sfârșitul zilei, procesiunea cu Icoana Maicii Domnului „Cu trei mâini” a ajuns la biserica „Nașterea Maicii Domnului” din satul Slobozia-Cremene, unde sătenii și locuitorii satelor vecine au venit să se închine.

Astăzi, creștinii și preoții porniți pe drumul crucii, au oprit la popasul pentru călători aflat pe traseul național dintre satele Racovăț și Alexandru cel Bun, după care vor continua calea.

La ora 16.00 numeroșii pelerini și icoana urmează să ajungă în satul Zastânca (regiunea Candeba). După cum ne-a comunicat Nicolae Craveț, Protopop de Soroca, acolo va avea loc o rugăciune și va fi sfințit traseul G14, renovat recent.

Creștinii care vor să se închine Icoanei Maicii Domnului „Cu trei mâini”, sunt așteptați la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca, unde procesiunea va ajunge, aproximativ, la ora 17.30-18.00.

Amintim că mâine, 25 iulie, în Piața Libertății din municipiul Soroca va fi slujită Sfânta Liturghie praznicală de către ÎPS Mitropolit Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, împreună cu un sobor de arhierei, stareți de mănăstiri, protopopi și preoți.

Icoana adusă de la Sfântul Munte Athos, este oferită în dar Catedralei Episcopale din municipiul Soroca, de către obștea Mănăstirii Ciuflea din Chișinău. La 16 iulie, numeroși credincioși în frunte cu slujitorii Domnului au purces pe jos într-un Drum al Crucii din capitală spre orașul Soroca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.